[ABDULLAH BİRADERLER’İNGÖZÜYLE İSTANBUL - FOTOĞRAFALBÜMÜ]

Kategori: Diğer

Lot No: 5

Vues du Constantinople,
photographiees par Abdullah Frères, c. 1890, 42 adet fotoğraf, tuğra ve hilal baskılı orijinal cildi içindedir. Albüm içinde bazı fotoğraflar eksiktir. Haliyle.
Uzun bir süre Osmanlı sarayının resmi fotoğrafçıları olarak da görev yapan Abdullah Frères (1858-99) tarafından çekilen fotoğraflar, on dokuzuncu yüzyılın sonlarında İstanbul’un gündelik yaşamının ve çeşitli anıtlarının görsel bir kaydını sunmaktadır. Albümde yer alan 42 fotoğraftaki temalar şunlardır: Sultan Ahmed Camii, Üsküdar Camii, Ayasofya (iç), Ayasofya (dış), Sultan Osman Camii, Sultan Mahmud Türbesi (Çemberlitaş), Sultan Süleyman Türbesi, Sultan Mahmud ve Aziz Türbeleri, Çinili Köşk, Şehzadebaşı Türbesi, Topkapı Sarayı, Çemberlitaş, Mermer Kale, Dolmabahçe Sarayı, Haliç, Galata Köprüsü, Reji, Tophane İskelesi, Sirkeci İskelesi, Üsküdar İskelesi, Yenice İskele, Boğaziçi, Karadeniz Girişi, Göksu, İstanbul’dan bir sokak, Berberler, Simitçiler, Bayezid Meydanı’nda koyun satıcıları, kağnı, Tulumbacılar, Dolmabahçe Camii, Üsküdar, Eyüp Mezarlığı, Ayvansaray, Eyüp Camii, Şehzadebaşı, Rumelihisarı, Yeniköy, Boğaziçi, Beykoz, Büyükdere, Adalar.
Albüm, on beşinci yüzyılın sonlarından itibaren Osmanlı İmparatorluğu’nun cephaneliği ve on dokuzuncu yüzyılın sonlarından itibaren de Türk Askeri Müzesi olarak hizmet veren eski Bizans kilisesi Aya İrini’nin dış ve iç mekanlarına ait fotoğraflar içermektedir. Fotoğraflar, cephaneliğin Memlük, İran ve Osmanlı kökenli örneklerinin yanı sıra bugün yayınlanmamış ve büyük ölçüde araştırılmamış olan bazı Avrupa silahlarını da içeren zırh ve silah sergileri hakkında paha biçilmez belgeler sunmaktadır.
Fotoğraflar: 28,5 x 45,5 cm.
Albüm: 11 x 46,5 x 33 cm.


Muhammen Bedel

80.000,00 TL


Güncel Fiyat

80.000,00 TL

Toplam Maliyet (KDV ve Komisyon dahil): 96.640,00 TL

- Müzayede Bitmiştir -
ÖZEL SATIŞ
KOLEKSİYON VE SANAT DANIŞMANLIĞI

  • Adres: VALİKONAĞI CAD. NO. 65 NURİ BEY APT.
    K.3 NİŞANTAŞI, 34371 / İSTANBUL
  • Email: info@alifart.com
  • Telefon: +90 212 2250069
  • Faks: +90 212 2402985