JALE YAVUZ (1950)

Kategori: Diğer

Lot No: 63

“Hekimoğlu Ali Paşa Validesi Çeşmesi Bezemeleri”
İmzalı, eserde Cankurtaran’daki 1734/5 yılına ait Hekimoğlu Ali Paşa Validesi Çeşmesi’nin bezemeleri sanatçının fırçasıyla mükemmel biçimde aksettirilmiştir.
57 x 28,5 cm.
* Eser, 21 Mayıs – 9 Haziran 2010 tarihleri arasında Dolmabahçe Sarayı Camlı Köşk'te sergilenmiştir.
* Referans; T.C. İstanbul Üniversitesi Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi “Bezemeleri ve Minyatürleri ile Osmanlı Çeşmeleri”, sayfa 126.
Jale Yavuz (1950)
Yükseköğrenimini sürdürürken 1980 Yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Tip Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı’nda, Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’in “Türk Süsleme Sanatları Seminerleri”ne katılmış, Nakışhane’de öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Ülker Erke ve Gülbün Mesara'nın tezhip ve minyatür derslerine devam etmiştir. Yurtiçinde çeşitli müze ve kütüphanelerde, yurtdışında Viyana Üniversitesi’nde, Avusturya Milli Kütüphanesi Elyazmaları Bölümü’nde ve Graz Üniversitesi’nde Türk - İslam eserlerinin çeşitli yüzyıllara ait ender güzellikteki özgün örneklerini araştırmıştır. Özellikle «Geçme Motifleri» konusunda karşılaştırmalı incelemelerde bulunmuştur. Kişisel sergiler açmıştır. Yurtiçinde ve yurtdışında grup sergilerine katılmıştır. Eserleri kitaplarda, dergilerde yayımlanmıştır. Özellikle, çeşitli kentlerde gerçekleştirilen Ulusal ve Uluslararası Türk Tıp Tarihi Kongresi etkinlikleri kapsamında hazırlanan çeşitli sergilerde ve yayımlanan kitaplarda eserlerine yer verilmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yapı çözümlemesi dersi kapsamında yürütülen atölye çalışmalarında sanatçıhoca, Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi’nde eğitim görevlisi olarak hizmet vermiştir. Önce, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı bünyesinde kurulan, daha sonra yeni binasında faaliyetlerini sürdüren, "T.C. İstanbul Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi"nde Atölye Başkanı olarak öğretim görevlerini ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

Muhammen Bedel

7.000,00 TL


Güncel Fiyat

7.000,00 TL

Toplam Maliyet (KDV ve Komisyon dahil): 9.156,00 TL

- Müzayede Bitmiştir -
ÖZEL SATIŞ
KOLEKSİYON VE SANAT DANIŞMANLIĞI

  • Adres: VALİKONAĞI CAD. NO. 65 NURİ BEY APT.
    K.3 NİŞANTAŞI, 34371 / İSTANBUL
  • Email: info@alifart.com
  • Telefon: +90 212 2250069
  • Faks: +90 212 2402985