3000,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a. Ketebeli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde hadis-i şerifler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiş, pervazları ebru ile süslüdür. Cetvelleri altınla çekilmiştir. 18. yüzyıl. 16,5 x 25 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu.


MUSTAFA RAKIM (Taşmektepli)

Güzel yazılardan Sülüs ve Nesih’i Yedikuleli Abdullah Efendi’den öğrenmiş, icazet almış ve üstadın yanında ders yardımcılığı etme şerefine nail olmuştur. Aşık Paşa Câmii civarındaki Taşmektep’in  hat hocası olduğu için daha ziyade “Taşmektepli” diye bilinmiştir. Üstadın kaleminden yüze yakın Kuran-ı Kerim çıkmıştır. Padişah izniyle mürekkep, kalem ve kâğıt işleriyle meşgul olmuştur. (Ref: Şevket Rado, Türk Hattatları, sayfa 169) 

Eser Detayını Gör
1500,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a . Ketebeli, Hicri 1220 (M. 1805) tarihli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde hadisler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiştir. Pervazları ebru süslemeli, cetvelleri altınla çekilmiştir.       14 x 23 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
2500,00 TL

Mail Talik Kıt’a Ketebeli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve talik hatla kaleme alınmış eserde Farsça şiir yazılıdır. Pervazları klasik üslupta tezyin edilmiş, cetvelleri altınla çekilmiştir. 19. yüzyıl. 26 x 15 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
4000,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a Ketebeli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde Allah’ı zikretmek ve ahlakla ilgili hadisler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiştir. Pervazları köşebentlerle süslüdür. Cetvelleri altınla çekilmiş, hattata ait eserin ketebesinin sonradan eklendiği kanaatindeyiz. 20 x 27 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
3000,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a Ketebeli, Hicri 1146 (M. 1733) tarihli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde hadisler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiştir. Pervazları simefşanlıdır.  Cetvelleri altınla çekilmiştir. 15 x 23 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
1250,00 TL

Nesih Kıt’a “Katip Hasan Paşa talebesi Derviş Ahmed Cezbii” ketebeli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve nesih hatla kaleme alınmış eserde hadisler yazılıdır. Pervazları battal ebrusu ve zerefşanla süslüdür. Cetvelleri altınla çekilmiştir. 17 x 11,5 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
3000,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a Ketebeli, Hicri 1288 (M. 1871) tarihli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde Arapça hikmetli sözler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiştir. Pervazları halkar bezeli, cetvelleri altınla çekilmiştir. 25 x 34 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 


MEHMED RAŞİD EYYUBİ 

Hattat Hüseyin Şâkir Efendi’nin oğludur. Zamanın yazı üstatlarından Mehmet Vasfi Efendi’den sülüs ve nesih yazı öğrenmiş ve Hicri 1243 (M. 1827) yılında da icazet almıştır. Sülüs ve nesih yazıyı çok güzel yazan üstatlardandı. Otuz yedi Kuran-ı Kerim, iki buhâri, birçok delâil ve şifâ-ı şerif yazmış olup, bir Kuran-ı Kerim’i de Sultan Mahmud Türbesi’nde bulunmaktadır. Yazmış olduğu Kuran-ı Kerim’lerin süslemeleri müzehhip Hüseyin Hüsnü ve Saray baş mücellidi Salih Efendi tarafından yapılmıştır. Eyüp’te Hazreti Halid Türbesi Baştürbedarı iken büyük kıt’ada bir Kuran-ı Kerim’in bir cüzünü yazmış, tamamlayamadan H.1297 (M.1879) yılında vefat etmiştir. (Ref: Şevket Rado, Türk Hattatları, sayfa 220

Eser Detayını Gör
2500,00 TL

Hicri 1229 (M. 1814) tarihli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış, hocası Mehmed Hamdi Efendi tarafından Mehmed Vehbi Efendi’ye verilmiş icazetnamede hadis-i şerifler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiş, pervazları battal ebrusu ile süslü ve cetvelleri altınla çekilmiştir. 19,5 x 24 cm.* Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
2500,00 TL

Hicri 1182 (M. 1768) tarihli, hocası Süleyman Hamdi Efendi tarafından Şeyh Abdülkerim Efendi’ye verilmiş icazettir. Aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde Arapça hadisler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiş, pervazları zerefşanlıdır. Cetvelleri altın çekilmiştir. 15 x 21 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
2750,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a Ketebeli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde hadis-i şerifler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiştir. Pervazları halkar bezemeli, cetvelleri altınla çekilmiş, hattata ait eserin ketebesinin sonradan eklendiği kanaatindeyiz. 23 x 32 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 

Eser Detayını Gör
2750,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a Ketebeli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde Allah’ı zikretmekle ilgili hadis-i şerifler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiştir. Pervazları halkar bezemeli, cetvelleri altınla çekilmiştir.  18. yüzyıl. 21 x 27 cm.* Ahmet Kunt Koleksiyonu. 


HÜSEYİN HABLİ BİN RAMAZAN (İpçi)

Babası Ramazan Efendidir. Gençlik yıllarında İstanbul’a giderek Kulekapısı’nda fettâl (ip büken), sonra Zindankapı’da ipçilik yapmıştır. Bu sebeple “ipçi” diye tanınmıştır. Ambarîzâde ikinci Derviş Ali’den sülüs ve nesih yazılarını meşk etmiştir. 1707’de yazı eğitimini tamamlayarak icazet almıştır. Saray’da meşk hocasıyken 1732’de Katib-i Saray-ı Sultani ve Valide Sultan Câmii’ne imam-i sani olarak tayin edilmiştir. Ayasofya Mektebi’nde hat hocalığı yapmış pek çok talebe yetiştirmiş, mushaf yazmış ve böylece hat sanatı tarihinde önemli bir yer edinmiştir. (Ref: Muhittin Serin, Hat Sanatı ve Meşhur Hattatlar, sayfa: 139)        

Eser Detayını Gör
2500,00 TL

Sülüs – Nesih Kıt’a Ketebeli, aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ve sülüs – nesih hatla kaleme alınmış eserde Arapça hikmetli sözler yazılıdır. Koltukları klasik üslupta tezyin edilmiştir. Pervazları battal ebrusu ile süslü, cetvelleri altında çekilmiştir. 20 x 30 cm. * Ahmet Kunt Koleksiyonu. 


MEHMED RASİM EFENDİ

Hoca Osman Efendi’nin oğludur. Akbıyık Sıbyan Mektebi’nde, Ayasofva Camii’nde Arapça ve Farsça okuduktan sonra Kilâr-ı Hümayun odası hocası Osman Efendi’den hat sanatını öğrenmeye başlamıştır. Padişahın emri ile Hırka-i Saadet Dairesi’nde icazet töreni yapılmış, ihsana nail olmuştur. 1856’ da Enderun-ı Hümayun hademeliğine alınmıştır. Daha sonraları Enderun mektebi Arapça hocası ve mektebin Hafız-ı Küttabı ve Hırka-i Saadet hademesi olmuştur.1896’da Rütbe-i Salise verilmiştir. 1902’de Rütbe-i Saniye tevcih ve kaftan ağalığına tayin olunarak Surre-i Hümayun ile Hicaza gitmiştir. Yoluyla Hasodabaşı eskiliğine yükselmiştir. 1906’da da rütbe-i saniye sınıfına girmiştir. Gümüş imtiyaz madalyası ile üçüncü ve dördüncü Mecidi nişanı verilmiştir. (Ref: İbnülemin Mahmud Kemal İnal, Son Hattatlar, sayfa 298)

Eser Detayını Gör