Ketebeli eserde ünlü Timurlu şairi Molla Cami’ye ait Farsça iki beyit yazılıdır. Haliyle.
30 x 20 cm.
* Şevket Rado Koleksiyonu.
Ketebeli, ebru üzerine yazılmış eserde harflerin tek başına halleri yer almaktadır. Haliyle.
20 x 12 cm.
* Şevket Rado Koleksiyonu.
Ketebeli eserde harflerin müstakil halleri ve b harfinin ilk birleşimleri yazılıdır. Ebru paspartuludur. Haliyle.
20,5 x 13 cm.
* Şevket Rado Koleksiyonu.
Ketebesiz, 12 kıt’adan müteşekkil eserde Farsça kaside yazılıdır. Deri cildi içindedir. Haliyle.
Hattatın hat sanatındaki kudretini gösteren, nadir bulunur eserlerindendir.
32 ... Devamını Oku
Ketebesiz, ahşap panel üzerine zerendud tekniğiyle ve talik hatla tatbik edilmiş eserlerde Hilye-i Hakani’den ve Arapça bir kasideden satırlar yazılıdır. Haliyle.
15,5 x 87,5 ... Devamını Oku
Ketebesiz, 11 kıt’adan müteşekkil eserde talik hatla alfabenin harflerinin birbirileriyle birleşimleri (müfredat meşki) yazılıdır. Deri cildi içindedir. Haliyle.
26,5 x 18 cm.
Ketebesiz, 12 kıt’adan müteşekkil eserde Farsça kaside yazılıdır. Deri cildi içindedir. Haliyle. Hattatın sanat kudreti itibariyle nadir bulunur bir eserdir.
32 x 20 cm.
'Siyah kağıt üzerine zerendud tekniği ile tatbik edilmiş eserde, celi talik hatla, Arapça, mealen; "Bana bir olan Allah
a. "Mehmed Esad Yesari (?-1798)" ketebeli, Hicri 1174 (M. 1760) tarihli, aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve celi talik hatla kaleme alınmış eserde "Besmele" yazılıdır. Eserin orijinalinin kalıbından sonraki bir dönemde yapıldığı kanaatindeyiz.
Prof. Dr. Ayan Gülgönen Koleksiyonu.
b. "Mehmed Esad Yesari (?-1798)" ketebeli talik müfredat kıt‘ası, aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile dört satır talik hatla kaleme alınmıştır. Pervazı kesme battal ebrusu olan, hattata ait eserin ketebesinin sonradan olduğu kanaatindeyiz.
Prof. Dr. Ayan Gülgönen Koleksiyonu.
'Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile,
'Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve celi talik hatla kaleme alınmış eser on altı beyit, otuz iki mısradan müteşekkil olup, Sultan i. Abdülhamid‘in Hırka-i Şerif Camii, Hırka-i Şerif
'Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile, dört satır talik hatla kaleme alınmış eserde br vr ha harflerinin birleşimleri yazılıdır. Eserin pervazı kesme battal ebsudur. Ünlü hattata ait olan eserin ketebesinin sonradan atıldığı kanaatindeyiz.
'siyah zemin
Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve talik hatla kaleme alınmış, on bir sayfadan müteşekkil eserde, talik yazıda harflerin birbirleri ile birleşimleri gösterilmiştir. Cetvelleri altınla çekilmiş olup, orijinal deri cildindedir.
'Ahşap, siyah zemin üzerine zerendud tekniğiyle işlenmiş eserde celi talik hatla “Besmele” yazılıdır. Pervazı Rumili bir suyla çevrilidir.
A.Ş. Keçeci Koleksiyonu
133, 134, 135 nolu eserler tek bir lot olarak 265.000 TL"ye satılmıştır.
A.Ş. Keçeci Koleksiyonu
133, 134, 135 nolu eserler tek bir lot olarak 265.000 TL"ye satılmıştır.
A.Ş. Keçeci Koleksiyonu
133, 134, 135 nolu eserler tek bir lot olarak 265.000 TL"ye satılmıştır.