Ketebeli, Hicri 1338/Miladi 1919 tarihli eserde Farsça bir şiir yazılıdır. Haliyle.
58 x 31 cm.
Ön teklif verebilmek için öncelikle lütfen giriş yapınız
Ketebeli, Hicri 1321/Miladi 1903 tarihli eserde Çağatay Türkçesi, mealen; “Can yakıcı âhım ateşi buldu Hz. Musa gibi / Bu aydınlık gönül bana emniyetli bir vadi olalı” beyti yazılıdır.
31 ... Devamını Oku
Ketebeli, Hicri 1321/Miladi 1903 tarihli eserde Farsça, mealen; “Ey Musa! Gönlümüzü Tur dağına çerağ et” beyti yazılıdır.
31 x 51 cm.
Seyyid Mehmed Burhaneddin Belhi (1819-1930)
Şeyh ... Devamını Oku
Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile talik hatla kaleme alınmış eserde "Görür müstakbeli ayine-i hal ile mazide / Olursa her makamın nazırı ehl-i basiretten / Medarisden çıkan her fazıl-ı sahib-basiret kim / tekemmül eyler elbetde alursa ders ibretden" yazılıdır. Altın beynessütur bezemelidir. Cetvelleri altınla çekilmiştir. Pervazları ebru paspartuludur.
Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve mail talik hatla kaleme alınmış eserde Farsça şiir yazılıdır.
Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile ve iki satır celi talik hatla kaleme alınmış eserde "Uluvv-i himmeti izhar et, tenezzül etme her düne – Bu gerdüne süvar ol minnet etme çerh-i gerdüne" beyti yazılıdır. Cetvelleri altınla çekilmiştir.
'“Mehmed Seyyid Burhaneddin Kılınç el Hüseyni el-Belhi” ketebeli, aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve mail talik hatla kaleme alınmış eserde Farsça, mealen; “Gam meclisinin meşalesini
'Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve
'Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve üç satır celi talik hatla kaleme alınmış eserde Farsça, mealen; "Ne kendisinden biri doğmuştur, ne de O (Allah) birinden doğmuştur..." mısraı ile